logo

Amazon Prime gaat getuige zijn van robuuste internationale groei: Bernstein

amazon-prime-set-to-witness-robuuste-internationale-groei-bernstein

Beleggingsonderneming Bernstein handhaafde in een bijgewerkte onderzoeksnota vandaag een outperform-rating en een koersdoel van $675 voor Amazon.com, Inc. (NASDAQ:AMZN) op basis van de vooruitzichten voor de premium Prime-service van het bedrijf. Ondanks verschillende twijfels van investeerders met betrekking tot de capaciteiten van het bedrijf, heeft het onderzoeksbureau nog steeds vertrouwen in zijn stelling die het in de notitie heeft geschetst.

Beleggers in het algemeen hebben getwijfeld aan het vermogen van Amazon om markten buiten de VS te penetreren, met name met betrekking tot zijn Prime-service. Dit blijkt uit de vergelijking van de internationale omzetgroei van Electronics and General Merchandise (EGM) met die van Noord-Amerika, waaruit blijkt dat de internationale omzetgroei veel lager is.

Een andere veel voorkomende opvatting onder de investeerders die twijfel zaaien over de vooruitzichten van het bedrijf, is dat de internationale concurrenten van Amazon gemakkelijk het aanbod van het bedrijf voor gegarandeerde snelle verzending kunnen kopiëren. Belanghebbenden zijn van mening dat de afstanden korter zijn en de bevolkingsdichtheid hoger in andere landen dan in de VS, wat het de concurrenten gemakkelijk maakt.

Bernstein staat echter vast in zijn mening en heeft solide redenen om zijn mening te ondersteunen. Het onderzoeksbureau is van mening dat de internationale EGM-verkoop aan het versnellen is en dus zijn er grotere kansen voor Amazon om beter te presteren. Het wijst op de cijfers voor de e-commercegigant met een groei van 31% van de internationale EGM-inkomsten op jaarbasis (op jaarbasis) op neutrale basis en 21% op jaarbasis in het voorgaande kwartaal.

Het onderzoeksbureau geeft toe dat de internationale omzetgroei achterblijft bij die van Noord-Amerika, maar is van mening dat dit voornamelijk te wijten is aan lagere in aanmerking komende voorraadhoudende eenheden (SKU's) internationaal. Het ondersteunt zijn mening door de omzetcijfers te vermelden van drie grote internationale spelers, waaronder Duitsland, het VK en Japan. In 2014 droegen deze landen bij aan een omzet van respectievelijk $ 11,9 miljard, $ 8,3 miljard en $ 7,9 miljard. Dit was goed voor 34% van de totale retailomzet van het bedrijf.

Wat betreft de bezorgdheid van investeerders over de toenemende concurrentie, deed Bernstein onderzoek in alle grote internationale regio's. Het concludeerde dat de propositie van het bedrijf uniek en ongeëvenaard is in zowel de VS als de belangrijkste internationale markten.

Voor het VK onderscheidt Amazon Prime's aanbieding voor gratis verzending de volgende dag zich van alle concurrenten. Premium levering is algemeen beschikbaar, maar het kost meer.

Ook in Duitsland blijkt uit de analyse dat de Prime-aanbieding voor gratis verzending op de volgende dag en twee dagen ongeëvenaard is. De voorwaarden die door Amazon worden aangeboden, zijn vrij uniek en veel beter dan die van zijn concurrenten.

In Japan is het aanbod van onbeperkte gratis gegarandeerde levering binnen drie werkdagen nog steeds uniek. Geen enkele concurrent heeft een loyaliteitsprogramma ontwikkeld en dus lopen ze allemaal met grote marge achter.

Het koersdoel van Bernstein is gebaseerd op een veelvoud van 2016 EBITDA-projecties. De risico's die aan dit oordeel verbonden zijn, zijn onder meer de wereldwijde economische omstandigheden, cyberbeveiliging, wereldwijde concurrentie en het niet laten groeien van AWS- of programma's van derden.

De huidige aandelenkoers van Amazon is $ 524,25 en het gaat redelijk goed in vergelijking met zowel NASDAQ als S&P 500. De inkomsten zijn gestegen en de EBITDA zal naar verwachting aanzienlijk groeien en eind 2015 oplopen tot 69,7% YoY, vergeleken met 24,9% in 2014. Winst per aandeel (EPS) zal naar verwachting ook verbeteren van negatief naar positief.